DUVEL TRIP HOP CASHMERE 33CL

Item Nr. 5827
0 beoordelingen Schrijf een review
Sinds 2017 is Duvel Tripel Hop Citra permanent te proeven. Maar dat hield de Duvel brouwers niet tegen om drie jaar later een nieuwe Tripel Hop te brouwen. In 2019 werd voor de eerste keer Duvel Tripel Hop met de unieke hopsoort Cashmere gebrouwen, en dat werd goed gesmaakt. Het gelimiteerde
Prijs
€ 2,21
incl. btw
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Sinds 2017 is Duvel Tripel Hop Citra permanent te proeven. Maar dat hield de Duvel brouwers niet tegen om drie jaar later een nieuwe Tripel Hop te brouwen. In 2019 werd voor de eerste keer Duvel Tripel Hop met de unieke hopsoort Cashmere gebrouwen, en dat werd goed gesmaakt. Het gelimiteerde speciaalbier vloog de deur uit, en veel bierliefhebbers bleven dorstig achter. De brouwers konden de vraag om het bier opnieuw te brouwen niet weerstaan, en besloten om de gelimiteerde hop opnieuw te gebruiken in 2020. Dit bier komt, naast Duvel Tripel Hop Citra, permanent op de Belgische markt.

Inhoud: 33cl

Alcoholpercentage: 
9,5%

Kleur:  
Lichtblond met een romige witte schuimkraag en kleine belletjes

Land van herkomst: 
België

IngrediëntenGebrouwen met de unieke hopsoort Cashmere (geteeld in de Yakima Valley in Washington). ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Biersommeliers bestempelen deze hopsoort al langer als de ‘rising star’ en het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de bierwereld.
Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop voegen de brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Deze brouwtechniek houdt in dat er naast de hop tijdens het kookproces, ook nog extra hop toegevoegd wordt in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser aanwezig zijn in het finale bier.
- Hop: Saaz-Saaz, Styrian Golding & Cashmere (dry-hopping)
- Mout: Bleke gerstemout

Aroma & Smaak:
Mooi gebalanceerde bitterheid. Intense tropische en florale toetsen vormen een heerlijke combinatie met de typische levendige aroma's van Duvel. Toetsen van kokosnoot, citrus, perzik, meloen en citroengras. Dankzij het hoge CO2 gehalte heeft het bier een zaligmakende rondheid die eindigt in een lange, droge afdronk.
 
Aanrader / Lekker bij: Het ideale Belgische speciaalbier om van te genieten bij de lentezon.
Beoordelingen (0)
Er zijn nog geen reviews
    Laden
    Laden